Strach się bać, czyli nadchodzi faszyzm!
2015-10-26 14:42:31
Czy słyszysz już za oknem stuk podkutych butów? To szturmowcy PiS szykują się na nocny marsz z pochodniami pod wodzą Antoniego Macierewicza.
W szpitalach trwa już oznaczanie dzieci z in-vitro, które wraz z rodzicami zostaną wydalone z Polski, a Oddziały Religijnej Milicji Obywatelskiej odziane w sorty mundurowe z magazynów szykują już nocne wizyty u znanych ateistów.

Czy słyszysz płacz Barbary Nowackiej, która dowodząc Zielonym TRUPem SLD przez lata walczyła o prawa pracownicze, eksmitowanych lokatorów i wykluczonych społecznie? Czy słyszysz zawodzenie Zielonych po tym, gdy dowiedzieli się, że nadchodzący faszyści nie zrealizują projektów ekologicznych więzień CIA i czołgów na biopaliwo, które miałyby brać udział w niesieniu demokracji innym narodom?

To ponure dni, w których PiS dochodzi do władzy. Już tylko śmieszny człowieczek z muszką i jego dzielny adiutant, co się policji nie kłaniał i walczył z chodnikiem mogą uratować Polskę przed absolutną władzą PiS gdy przejdą próg wyborczy.

Nic to, że PO podwyższyła wiek emerytalny!
Nadchodzi przecież faszyzm!
Nic to, że SLD popierało tworzenie tajnych więzień CIA i wysyłanie w bratnim darze bomb mieszkańcom Afganistanu i Iraku!
PiS to dopiero faszyzm!
Nic to, że przez ostatnie lata banki, korporacje i organizacje kapitalistów zyskały jeszcze większe wpływy!
Pisałem już o nadchodzącym faszyzmie?

Teraz na poważnie

Naprawdę czytelniku/czytelniczko jesteś w stanie uwierzyć w te wszystkie jęki o zagrożeniu demokracji, dochodzące między innymi z redakcji „GazWybu”? Myślisz, że tak wiele się zmieni w naszym pół peryferyjnym kraju istniejącym tylko w teorii. Ta wiara jest przecież tak samo naiwna jak wiara w to, że PiS poprawi sytuację ludzi pracy.

poprzedninastępny komentarze